Kokemusasijantuntija Suomalaisten Perusasiat kuntoon: Asuminen/ Työ/Terveys.

Haetaan sijoittajaystävällisempiä päätöksentekijöitä

Otsakkeen mukaisesti nyt on käynnissä kaikkien aikojen rekrytointi määräaikaiseen pestiin Suomen valtiolle. Kevään vaaleissa tullaan valitsemaan kansanedustajiksi ehdokkaita, joiden tiedonhallinta- ja tietojenkäsittelykyky ratkaisee paljolti sen, millä tavoin esimerkiksi heikommassa asemassa olevien kansalaisten asioita kyetään ratkaisemaan nyt ja tulevaisuudessa.

Avain tähän ja moneen muuhun asiaan on, miten teollisuutemme toimintaedellytyksiä pystytään parantamaan. Tässä artikkelissa kertaan nyt vielä pääkohdittain mielestäni ne pääkohdat, joita kevään vaaleissa valittavien kansanedustajien tulisi huomoida tulevissa tehtävissään. En ole varmaan ainoa, joka näitä asioita pohtii tahollaan juuri nyt!

 

Sijoittaystävällisyyttä kaivataan

Työpaikkojen ja sitä kautta verotulojen kannalta on tärkeää, että Suomi koetaan sijoittajaystävällisenä kansantaloutena. Vakaa ja ennakoinnille avoin toimintaympäristö antaa tähän eväät. Nykyinen hallituksemme ei ole pystynyt täyttämään tätäkään perusperiaatetta. Toimintojen luvitukseen liittyvät asiat on esimerkiksi hoidettava ripeästi ja tehokkaasti. On olemassa esimerkkejä, joissa tuotantolaitosten toiminnan jatkuminen on ollut vaakalaudalla pelkästään lupakäsittelyn viiveiden johdosta. Näin ei voida enää jatkaa. Teollisuuden toimintaympäristön tulee olla ennakoitavissa ja koko hallituskauden kestävää. Joidenkin toimialojen kvartaali on 25 vuotta, joka seikka tulisi myös huomioida kaikessa päätöksenteossa.

 

Investoidaan tutkimukseen, koulutukseen ja kansainvälistymiseen

Tutkimuksen ja tuotekehityksen suhteen tulee edellyttää konkreettisia tuloksia. Yliopistoille on taattava riittävät resurssit hoitaa perustehtäväänsä. Yliopisto- ja korkeakouluverkkoa tulee kehittää yhdessä teollisuuden kanssa. Teollisuuden ja nimenomaan vientiteollisuuden palvelukseen on saatava alansa huiput. Tutkimustulokset tuotemalleiksi ja tuotekehittelyn kautta tuotteiksi. Jalkautetaan hyvät käytännöt kaikkien toimijoiden käyttöön.

 

Vientiyritysten toimintaympäristö kuntoon

Vientiyritysten toimintaympäristö on oltava kunnossa, jotta toimijat voivat suunnitella tulevaa ja keskittyä tuotekehittelyyn. Autetaan yritystä mäessä, ei mäen alla. Tuotekonseptien jatkokehittäminen on huomattavasti helpompaa, kun on vakaa asiakaskunta ja kassavirtaa. Markkinointiin on satsattava ja tässäkin valtiovalta voi toimia oivana vienninedistäjänä.

 

Marko Ekqvist

kansanedustajaehdokas (ps)

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

ulf fallenius

Valitettavasti kvartaalitalous on se joka jyllää jopa politiikassa.

Toimituksen poiminnat