Kokemusasijantuntija Suomalaisten Perusasiat kuntoon: Asuminen/ Työ/Terveys.

Teollisuuspoliittinen kannanotto

Olen aiemmissa kirjoituksissani tuonut esiin huoleni osaamisen rapauttamisesta ja ylipäänsä nykyhallituksen toimista mm. parantaa työllisyyttä, kilpailukykyä, energiaomavaraisuutta jne. Pertti Voutilaisen (HS 30.8.2014) mielipideosaston kirjoitus ”Teollisuuspolitiikka on tienhaarassa” -kirjoitus on täyttä asiaa.

Voutilainen esittää kirjoituksessaan mm. ristiriidan kevään 2013 lupausten ja nyt syksyn budjettiriihen päätösten välillä. Tästä hyvänä esimerkkinä mm. kaivosteollisuuden sähköveron nosto.

Vaikuttaa siis siltä, että nykyhallituksen tarkoituskaan ei ole tehdä korjausliikettä parempaan suuntaan.

Samassa kirjoituksessa Voutilainen myös esittää, että talouden pohjaa rapauttamalla ei uutta vientiä ja tuotantoa voida kehittää. Tarvitaan vanhaa, jotta voidaan rahoittaa uuden kehittämistä ja rakentamista. Hän myös tuo esiin tärkeän seikan: teollisuuspolitiikassa pitkäjänteisyys on tärkeää.

"Rakenteita pitää uudistaa, mutta perustaa ei saa murentaa"

Hienosti sanottu ja olen todellakin täysin samaa mieltä.

Tämän edellä esitetyn voi myös laajentaa energiapolitiikkaan. Energiaomavaraisuuden lisääminen ja pitkäjänteinen, johdonmukainen energiapolitiikka tuo tulosta ei viherhömppä, joka ennen pitkää johtaa maamme vararikon partaalle puhumattakaan tässä yhteydessä huoltovarmuudesta, jonka luulisi olevan prioriteettilistan kärjessä, kun päätöksiä tehdään!!

 

Malminkartanossa 30.8.2014

Marko Ekqvist, Energiatalouden ja ympäristötekniikan DI

Sinä päätät!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Samaisessa artikkelissa mainitsi PV jotain vihreistäkin!

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Mitä ihmettä Suomessa oikein voitaisiin tehdä? Hallitus ei ainakaan tiedä. Se on täysin pihalla. Kaikki toimijat pyrkivät maksimoimaan omat tuottonsa. Kenelläkään ei ole käsitystä kokonaisuudesta eikä kukaan tiedä mihin Suomi menee.

Toimituksen poiminnat